Capture image in MDT is geen optie

Let op met MDT versie 6.3.8443.1000! Het uitvoeren van een capture image is onmmogelijk zonder een aanpassing te doen. Er is namelijk een bug gevonden. Het heeft mij behoorlijk wat tijd gekost, want je gaat toch eerst kijken of het aan je images ligt, of aan de installatie van je mdt server. Customsettings.ini heb ik ook diverse malen aangepast. Geen van dit alles werkt.

Mocht je trouwens niet versie 6.3.8443.1000 hebben, zorg dan dat in customsettings.ini de setting skipcapture=no aan staat. Kijk ook naar joindomain=YES, deze mag NIET aanwezig zijn. daar faalt een capture op.

Voor de mensen die wel versie 6.3.8443.1000 hebben:

1. Open ZTIUtility.vbs in de scripts map onder je deploymentshare. Bij mij is het pad \\mdt01\deploymentshare$\scripts.

2. zoek naar:

If (oTS.SelectSingleNode(“//step[@type=’BDD_InstallOS’]”) is nothing) and (oTS.SelectSingleNode(“//step[@type=’BDD_UpgradeOS’]”) is nothing) then

3. en verander deze naar:

If (oTS.SelectSingleNode(“//step[@type=’BDD_InstallOS’ and @disable=’false’]”) is nothing) and (oTS.SelectSingleNode(“//step[@type=’BDD_UpgradeOS’ and @disable=’false’]”) is nothing) then

4. Daarna heb ik een update deployment share gedaan.

Mocht je vragen hebben, dan kun je me mailen via info@blonkit.nl.

Bron: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/e4418f2d-cf0b-4a76-8f2d-8f776d004c24/capture-image-is-missing-from-mdt-8443?forum=mdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *