Uitbreiding Homelab

2 nuc’s met 16 gb intern geheugen is niet meer voldoende. Ik heb nu zoveel linux en windows vm’s draaien dat uitbreiding nodig is. Daarom heb ik een NUC van generatie 6 erbij gekocht. Deze heeft ondersteuning voor 32 gb. Ik ga deze los van het hyper-v cluster draaien. Ook gebruik ik eigen storage. Reden hiervoor is dat ik de primary dns / ad hierop ga draaien. Bij uitval van het cluster heeft deze meteen verbinding met dns en ad bij opstarten.

Componenten welke ik heb uitgekozen:

Intel NUC6I3SYH
Samsung 850 EVO – 500GB
Kingston Technology ValueRam 16 GB x2
Kingston Technology SSDNow M.2 SATA G2 Drive 120GB

Vm’s die erop gaan draaien:

DC01 – domain controller (2012r2)
EX01 – Exchange 2010 (ivm opdoen migratiekennis 2010 – 2016)
EX02 – Exchange 2016
VM01 – SCVMM 2012r2 + SQL 2012

Hypervisor is dus weer Hyper-v. Op dit moment Windows Server Core 2016 TP3. (Ik dacht laat ik ze nog even gelijk houden. TP4 is natuurlijk ook uit)

Komende tijd dus weer even voldoende power in mijn Homelab en weer genoeg doen 🙂

One thought on “Uitbreiding Homelab

  1. Ik vrees dat ik ook onderhand aan een van deze moet beginnen. Ik heb het allemaal klein gehouden en draai nog op mijn 16GB nucje (en dikke media pc beneden omdat ik echte gameservers er niet op kwijt kan).

    Ik moet er toch maar aan gaan geloven. Ik overweeg wel om daarbij de overstap van VMWare naar HyperV te maken. Ben benieuwd hoe naar dat zal worden? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *